Toegankelijk Onafhankelijk Persoonlijk

Ons verhaal

Toegankelijk, onafhankelijk en persoonlijk: dat zijn onze kernwaarden!

TOP cliëntondersteuning is een jonge organisatie, die zich richt op het bieden van cliëntgerichte en levensbrede ondersteuning en begeleiding van zowel cliënten als hun mantelzorgers. Je kunt bij ons terecht als jouw naaste zorg en ondersteuning nodig heeft, of als je zelf zorgbehoevend bent. Wij zijn gratis in te zetten als er een Wlz-indicatie aanwezig is. 

We werken deskundig en zijn inzetbaar in Noord- en Midden-Limburg. We hebben veel kennis van de soorten zorg en ondersteuning die er zijn. We willen jou professioneel ondersteunen bij het kiezen van het best passende aanbod binnen de Wet langdurige zorg.

Wij staan naast jou als cliënt of mantelzorger en informeren en ondersteunen jou bij de hulpvraag, rekening houdend met de zes diensten die de Wlz-cliëntondersteuning biedt. Hierover kun je meer lezen bij ‘Toelichting 6 diensten’, op onze website.

Ons streven is om ervoor te zorgen dat jij de best passende zorg en ondersteuning ontvangt die nodig is. Dit doen we op een toegankelijke, onafhankelijke en persoonlijke manier. Wij geloven in de kracht van goede cliëntondersteuning en leveren hieraan graag een positieve bijdrage!

Bij vragen kun je altijd bellen, mailen of ons contactformulier invullen. Samen zoeken wij de weg.

Ruby Couwenbergh

Een dame die met een glimlach in het leven staat, dat ben ik! Ongeveer 10 jaar geleden ben ik afgestudeerd in Management in de Zorg en vervolgens gestart in de zorgbemiddeling. Zo kwam ik voor het eerst in aanraking met cliënten met diverse hulp- en zorgvragen. Hier is mijn passie voor het vak ontstaan. In 2019 heb ik als verdieping de opleiding tot mantelzorgmakelaar en onafhankelijk cliëntondersteuner gevolgd en tot op heden ben ik nog steeds mijn kennis en ervaring aan het uitbreiden in het vak!

Enerzijds zijn wij de steunpilaar voor mantelzorgers en cliënten en anderzijds een deskundige in de wet- en regelgeving van het Nederlandse zorgstelsel. In 2021 heb ik nog een verdieping aangebracht in mijn werk. We voeren namelijk projecten uit binnen het Sociaal Domein, zowel in de uitvoering als op het gebied van beleid. Al mijn opgedane kennis en kunde neem ik graag mee als onafhankelijk Wlz-cliëntondersteuner.

Danja Bocken

Mijn naam is Danja Bocken en sinds 2019 ben ik werkzaam als cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik voer ook projecten uit binnen het Sociaal Domein. Deze combinatie tussen beleid en praktijk zorgt ervoor dat ik makkelijk verbindingen kan leggen en mijn cliënten nog beter kan ondersteunen. Ik zoek altijd de samenwerking op met alle (mogelijke) betrokkenen rondom de zorg om ervoor te zorgen dat we het best passende resultaat voor de cliënt behalen. 

Mijn passie voor dit vak is ontstaan toen ik in 2017 werkte als regiomanager bij een zorgbemiddelingsbureau. Hier zag ik dagelijks mensen worstelen met het vinden van de meest passende weg binnen alle wetten, regels, zorgvormen, aanbieders en andere (on)mogelijkheden binnen de zorg. Daar wilde ik een rol van betekenis in spelen. Ik wil graag mijn functie als cliëntondersteuner verder uitdiepen de komende jaren.

Kitty Ickenroth

Regelmatig heb ik als mantelzorger met ziekten en moeizame trajecten met en binnen zorg(instanties) te maken gehad. De weg naar passende zorg was niet eenvoudig. Als ik toen wist wat ik nu weet over alle mogelijkheden, hadden de zorgplaatjes voor betrokkenen er anders uitgezien. 

Het was mooi te ervaren wat het betekent om een stem mogen te zijn naar instanties en professionals voor mensen die niet voor zichzelf konden opkomen. Dit maakte het verschil tussen er weer toe mogen doen of ‘afgeschreven’ zijn.

Als sociaal betrokken dienstverlener met passie voor organiseren en hart voor mensen, wil ik echt van betekenis zijn; cliënten en hun naasten optimaal ontzorgen en waarde toevoegen aan hun kwaliteit van leven. Wanneer me dit lukt, ben ik een tevreden mens.

Carlien

Carlien Greve

Als moeder van twee kinderen met een beperking, weet ik als geen ander hoe complex en frustrerend de zoektocht naar goede zorg kan zijn. Niet wetende dat er hulp bestond heb ik mezelf wegwijs moeten maken in het woud der wet en regelgeving. 

Hoe fijn is het nu dat je gebruik kan maken van een cliëntondersteuner die jou ontzorgt! Ik bied een luisterend oor, heb empathisch en analytisch vermogen en zoek naar creatieve oplossingen!

Mijn eigen opgedane ervaring en kennis kunnen hierbij helpen om anderen bij te staan in het vinden van een passende oplossing die aansluit bij ieders specifieke situatie. Uitgangspunt hierbij is mensen in hun kracht te zetten en zij zelf de regie hierin te laten behouden.

We zorgen dat je krijgt wat het beste bij jou past!

We ondersteunen jou graag in de zoektocht naar passende zorg. Dit kan bijvoorbeeld gaan om zorg via een instelling, tot de complete inrichting van zorg thuis. Wij zijn jouw vraagbaak en wegwijzer op het gebied van cliëntondersteuning in de Wet langdurige zorg.

Onze uren
Onze voorwaarden